Το Πήλιο

Γνωρίστε το βουνό των κενταύρων

Πήλιο, το ξακουστό βουνό της Μαγνησίας στην Κεντρική Ελλάδα.


Βρίσκεται πάνω από την πόλη του Βόλου (κοντά στο περιφερειακό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου), ενώ απέχει περίπου 4 ώρες οδικώς από την Αθήνα και μόλις 3 ώρες από τη Θεσσαλονίκη.


Centaur

Μνημείο Κενταύρου – Ανακασιά Πηλίου Monument of a Centaur – Anakasia,Pelion Mountain Greece

Από εδώ, μπορεί κανείς να επισκεφθεί τα νησιά των Σποράδων, με συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια απο το Βόλο, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Το Πήλιο, η αλλιώς «το βουνό των Κενταύρων«,  είναι γνωστό μέσα από γλαφυρές μυθολογικές αφηγήσεις και ιστορίες.

Ο μύθος θέλει τους θεούς του Ολύμπου να απολαμβάνουν το Πήλιο ως εξοχικό την καλοκαιρινή περίοδο. Τον Κένταυρο Χείρωνα, το δάσκαλο του Αχιλλέα, να ζει μέσα στα δάση του. Τον Ιάσονα με την Αργώ να ξεκινάνε το ταξίδι τους για το Χρυσόμαλλο Δέρας από τους πρόποδες του Βουνού και την Ιωλκό, καθώς και πολλά ακόμα.

Η αλήθεια όμως είναι, ότι το Πήλιο συνέδεσε το όνομά του με αυτές τις ιστορίες, λόγω του μοναδικού του φυσικού τοπίου. Ο αρμονικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας και η υπέροχη γεωγραφική του θέση προκάλεσαν το δέος των Αρχαίων Ελλήνων και τον θαυμασμό των νεότερων.

Εξερευνώντας το Πήλιο, ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από την γλυκιά συνύπαρξη του κατάφυτου ορεινού τοπίου με τις υπέροχες παρθένες παραλίες.

Μονοπάτια και καλντερίμια συνδέουν τα χωριά ή οδηγούν στη θάλασσα, διασχίζοντας καταπράσινα δάση δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο πόλο έλξης για πολλούς  Έλληνες και ξένους πεζοπόρους.

Εντυπωσιακή είναι και η παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Διατηρούνται υπέροχα αρχοντικά, εκκλησίες και πλατείες, πολλά ηλικίας πάνω από 300 ετών. Αλλά και τα σύγχρονα κτίρια ακολουθούν πιστά την αρχιτεκτονική παράδοση. Τέλος, το χειμώνα υπάρχει και η επιλογή του χιονοδρομικού κέντρου των Αγριόλευκων στα Χάνια.

Επισκεφθείτε τη Βίλα Εν-Ήλιον

και γνωρίστε τη Φύση και την Παράδοση του Πηλίου !


Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Instagram