Δραστηριότητες

Δραστηριότητες που συνδυάζουν το βουνό με τη θάλασσα.

Καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου και κυρίως το καλοκαίρι, το Πήλιο δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ζήσει έναν εναλλακτικό τρόπο διακοπών, μέσα στο μοναδικό του φυσικό περιβάλλον.

 

Στη Βίλα Εν-Ήλιον προτείνουμε στους φιλοξενούμενούς μας,
διάφορες δραστηριότητες που συνδυάζουν το βουνό με τη θάλασσα.

Πεζοπορίες σε χαρτογραφημένα μονοπάτια, Canyoning στο φαράγγι του Μυλοπόταμου, Βαρκάδες στις παραλίες και τις άγριες ακτές, Καγιάκ, Καταδύσεις, Εκδρομές σε γραφικά χωριά και κοντινά νησιά, κλπ. είναι μερικές από τις Δραστηριότητές που προτείνουμε.


Οι Δραστηριότητες είναι προαιρετικές και πραγματοποιούνται από τοπικούς επαγγελματίες, συνεργάτες της Βίλας. Εμείς αναλαμβάνουμε να ενημερώσουμε τους πελάτες μας που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν το Πήλιο και να τους φέρουμε σε επαφή μαζί τους.


1. Τέσσερις πεζοπορίες σε παλιά γραφικά μονοπάτια (καλά σημειωμένα στο χάρτη και στο έδαφος) :

activ3

Αντικρίζοντας το Αιγαίο Πέλαγος

Προτείνουμε τις εξής διαδρομές, από κατηφορικά μονοπάτια που περνούν μέσα από το δάσος και καταλήγουν σε γνωστές παραλίες. Εκεί μπορείτε να κολυμπήσετε και να περάσετε το απόγευμά σας. Aν κουραστείτε μπορούμε να σας γυρίσουμε πίσω με αυτοκίνητο…

  • ΒΙΛΑ ΕΝ-ΗΛΙΟΝ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΚΑ: (~40 min)
  • MΟΥΡΕΣΙ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗ: (~1 h + 15 min)
  • TΣΑΝΓΚΑΡΑΔΑ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗ: (~2 h)
  • ΒΙΛΑ ΕΝ-ΗΛΙΟΝ – ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ: (~1 h + 30 min)

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες, φωτογραφίες αλλά και tips στο http://walking-pilion.blogspot.gr


2. Canyoning στο υπέροχο φαράγγι του Μυλοπόταμου.

(Από την Τσαγκαράδα ως την παραλία, περίπου 6-7 ώρες για έμπειρους αθλητές)


3. Βόλτα με Καγιάκ γύρω από την παραλία Νταμούχαρη.

(Eύκολη πλεύση κοντά στις υπέροχες ακτές)


4. Μαθήματα καταδύσεων για όλους στην παραλία Πλάκα.


5. Εξερεύνηση των ακτών του Πηλίου με φουσκωτό σκάφος

Επιβιβάζεστε κατά τις 10:00 σε φουσκωτό σκάφος από το λιμανάκι του Αη Γιάννη και πλέετε πρώτα ως τη γνωστή παραλία Νταμούχαρη.

activ8Συνεχίζετε προς τα βόρεια απολαμβάνοντας το πανόραμα του Πηλίου από τη θάλασσα και προσεγγίζετε κατά σειρά τις υπέροχες παραλίες Παπά Νερό, Πλάκα, Μπάνικα, Άγιοι Σαράντα, Χορευτό, Παρίσαινα, Ανάληψη, Ελίτσα και Οβριό, για να καταλήξετε στις μυστηριώδεις Σπηλιές του Ποσειδώνα…

Καμιά βουτιά κατά τη διάρκεια της διαδρομής δεν απαγορεύεται, αν και πάνω απ’όλα βάζουμε την ασφάλειά σας. Σε όλη τη διαδρομή μεγάλοι και παιδιά φορούν τα σωσίβιά τους.

Αφού εξερευνήσετε τις σπηλιές, αρχίζει η επιστροφή και γύρω στις 14:00 αποβιβάζεστε πίσω στο λιμανάκι του Αη-Γιάννη, όπου σας περιμένει το αμάξι σας.


6. Ημερήσια Εκδρομή στη Σκιάθο

Ξεκινάτε κατά τις 7:30 από τη Βίλα και οδηγείτε μέχρι το λιμανάκι του Πλατανιά στο νότιο-ανατολικό Πήλιο.

Υπέροχη διαδρομή περίπου 1 ώρα & 45 λεπτά μέσα στο πράσινο, που περνά από τα γραφικά χωριά Μούρεσι, Τσαγκαράδα, Ξουρίχτι, Νεοχώρι, Μιριοβρύτι, Αργαλαστή, Μετόχι και Λαύκο. Στον Πλατανιά αφήνετε το αμάξι και επιβιβάζεσθε στο καραβάκι για τη Σκιάθο.

activ9Το καραβάκι αναχωρεί στις 9:30 και μετά απο μια απολαυστική πλεύση στο Αιγαίο (ανάμεσα σε νησάκια και βραχονησίδες) και μια στάση για βουτιές στα καταγάλανα νερά, φτάνετε στην πόλη της Σκιάθου πριν το μεσημέρι. Εκεί μένετε 1-2 ώρες για μια μικρή περιήγηση και μετά ξαναμπαίνετε στο καραβάκι που ξεκινά για τις Κουκουναριές.

Στις Κουκουναριές, το πιο ονομαστό θέρετρο της Σκιάθου, μπορείτε να περάσετε ένα ξεχωριστό απόγευμα, να κολυμπήσετε στην γαλάζια παραλία, να πάρετε μέρος στα οργανωμένα θαλάσσια σπορ, να επισκεφθείτε τη λιμνοθάλασσα με τους κύκνους και να φάτε σε μια από τις πολυάριθμες ταβέρνες.

Στις 18:00 το απόγευμα, το καραβάκι θα σας παραλάβει απο το λιμανάκι των Κουκουναριών και πριν το ηλιοβασίλεμα θα σας επιστρέψει στον Πλατανιά. Απο εκεί θα επιστρέψετε οδικά και πριν τις 21:30 το βράδυ θα είστε πίσω στη Βίλα, για να κλείσετε ήσυχα μια γεμάτη μέρα…


Επισκεφθείτε τη Βίλα Εν-Ήλιον

και γνωρίστε τη Φύση και την Παράδοση του Πηλίου !


Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Instagram